Visszatekintő a 12. fordulóra

Meglépett a Debrecen, idegenben nyert a Ferencváros, továbbra is utolsó a Zalaegerszeg.
 
 

Visszatekintő a 12. fordulóra

Meglépett a Debrecen, idegenben nyert a Ferencváros, továbbra is utolsó a Zalaegerszeg.
 
 
 

Visszatekintő a 12. fordulóra

Meglépett a Debrecen, idegenben nyert a Ferencváros, továbbra is utolsó a Zalaegerszeg.

Nézzük, mit mutatnak a számok az OTP Bank Liga 12. fordulójáról!

Gólok

A 12. fordulóban 26 gól született, ami egy picit megint javított az eddigi átlagon, így körönként 22,4-es gólátlagról számolhatunk be. A mostani forduló gólátlaga közepesnek mondható: 3,25. A Diósgyőr és az Újpest négy-négy gólt rúgott, míg a Videoton, a Siófok, a Vasas, a Pécs és a Győr gólképtelen maradt. A legtöbb találat a Szusza Ferenc Stadionban volt, hat, míg Siófokon egy sem. A bajnokság rekordere továbbra is a Kaposvár–Paks és a Paks–Pécs meccs: nyolc-nyolc góllal (mindkettő 4-4 lett).

A DVSC rúgta a legtöbb gólt (28), a Paks a második (25), míg a kispestiek neve mellett 23 gól szerepel. A legjobb gólkülönbség továbbra is a debrecenieké (+20), a Győr a második (+12). A kapott góloknál nincs változás: a ZTE az első (31), a Paks a második (27). A legrosszabb gólkülönbség a zalaiaké: -22.

A Ferencváros két gólt szerzett hétvégén, ám még így is az ő neve mellett van a legkevesebb találat: 8. A DVSC előzött: csak nyolcat kapott, azaz eddig a hajdúságiaké a legjobb védelem.

A góllövőlista élén van változás: Danilo duplázott és Perics is betalált, így 10-10 gólnál járnak már. Coulibaly nem lőtt gólt, ő a harmadik 9. találattal. Böde Dániel a legjobb magyar, ráadásul ő is szerzett gólt a hétvégén, hétnél tart.

A legtöbb gólt eddig a paksiak látták, hiszen 25-27 a gólarányuk, azaz 52 találat esett az ő meccseiken, ez átlagosan 4,33-at jelent. A leggólszegényebb mérkőzéseket a Siófok játssza, 19 góllal (9-10), ez mindössze 1,58 gól meccsenként.

Az első félidőben csak kilenc gól született, míg fordulás után tizenhétszer zördültek meg a hálók.

Péntek, szombat, vasárnap vs. 1, X, 2

A tizenkettedik fordulóban négyszer nyertek az otthonjátszók, a két somogyi találkozón született döntetlen, és két idegenbeli győzelem került be a statisztikába. Összesítésben tovább nőtt a hazai pálya fölénye: 96 meccsen 51 hazai győzelem, 27 döntetlen és 18 idegenbeli siker született a tizenkét forduló alatt. Pénteken ebben a fordulóban nem volt meccs, szombaton öt találkozón volt 17 gól (átlagban 3,4), míg vasárnap a két meccsen kilenc gól volt (átlagban 4,5).

Az eddigi legjobb átlagú nap továbbra is az első forduló péntekje volt, hét találattal.

Hazai vagy idegenbeli

Már csak két százszázalékos és összesen négy, hazai pályán veretlen csapat van még 12 forduló után. A Debrecen hazai mérlege hétből hét, a Győré hatból hat. A Pécs 3 győzelem mellett háromszor ikszelt, míg a Kaposvár egyszer nyert és hatszor döntetlenezett. A Debrecen már 22 gólnak örülhetett otthon, a ZTE csak háromnak. A Vasas és a Siófok csak két-két gólt kapott, a Paks viszont már tizenhármat.

Idegenben egyedül a DVSC nem kapott még ki, hat csapat viszont még nem nyert: DVTK, Vasas, Siófok, Kaposvár, Újpest, ZTE. A Zalaegerszeg még pontot sem szerzett. A Videoton csak két gólra volt képes saját pályáján kívül, míg a Honvéd már tizenkétszer rúgott gólt.

Lapok

Visszatértünk az átlagunkhoz, azaz 37 sárga lapot osztottak ki a játékvezetők az OTP Bank Liga 12. fordulójában. Ez mérkőzésenként 4,63-as átlagot jelent. Viszont: nem volt piros! Ez csúcs, hiszen ez az első forduló, amit megúsztunk kiállítás nélkül.

A legdurvább meccs a hét lapot hozó Debrecen–Győri ETO volt (4-3), míg Siófokon és Pápán csak kétszer kellett (0-2) figyelmeztetni a játékosokat. A Pécsi MFC fölénye tovább nőtt: 39 sárga lappal a baranyaiak gyűjtötték a legtöbbet, a második a Honvéd 34 sárga lappal, 30 van a KTE neve mellett. A pirosaknál hattal a Haladás vezet. A Debrecen és a Siófok a legsportszerűbbek, 16-16 sárga lappal. Három (Pécs, Siófok, FTC) csapatból még nem volt kiállítás.

Érdekességek, szériák

A Zalaegerszeg tehát továbbra sem tudott nyerni még a bajnokságban, de kilenc forduló óta nem győzött a Kaposvár, és hat kör óta a Siófok sem. Legutóbbi hét meccsén nem kapott ki – a Debrecenen kívül – a Vasas (két győzelem, öt döntetlen).

Ebben a körben egy büntetőt rúghattak a csapatok. A kaposvári Perics nem hibázott. Nyolc tizenegyest rúghatott már a Honvéd, azonban a Pápa még egyet sem.

Tíz győzelme van már a DVSC-nek, míg a ZTE az egyetlen csapat, amelyik még nem nyert. A Kaposvár a döntetlenkirály (hét iksz), míg a Győr és a Honvéd csak egyszer-egyszer osztozkodott meg a pontokon. Veretlen a DVSC, azonban már kilenc vereség van a ZTE neve mellett.

Ha az első félidő után lefújnák a mérkőzéseket végérvényesen, akkor a DVSC-nek 24 pontja lenne, a Honvédnak 23, a Vidinek 21. A végén a ZTE és az FTC kullogna (8 illetve 9 pont). Amennyiben csak a második játékrész számítana, ott is a DVSC vezetne (28 pont), a Honvéd és a Győr előtt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.