Egervári Diósgyőrben és Debrecenben is játszana

De az infrastrukturális hiányosságok miatt erre nincs lehetőség.
 
 

Egervári Diósgyőrben és Debrecenben is játszana

De az infrastrukturális hiányosságok miatt erre nincs lehetőség.
 
 
 

Egervári Diósgyőrben és Debrecenben is játszana

De az infrastrukturális hiányosságok miatt erre nincs lehetőség.

A Puskás Ferenc Stadion újjáépítésének ideje alatt akár Debrecenben és Diósgyőrben is szívesen irányítaná a magyar válogatottat Egervári Sándor szövetségi kapitány, bár az infrastrukturális hiányosságok miatt erre nem lát lehetőséget.

A szakember a Sport Televízió Harmadik félidő című műsorában vasárnap azt mondta, úgy tudja, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) előírásainak csak a székesfehérvári és a győri stadion felel meg – írja az MTI.

– Én Diósgyőrben és Debrecenben is játszanék a remek hangulat miatt, de az infrastrukturális lehetőségek miatt erre kevés esélyt látok – fogalmazott Egervári, aki arra is kitért, hogy a nemzeti csapat azért erősödött meg, mert a rutinos játékosok befogadóak voltak, a fiatalok pedig alkalmazkodni tudtak a trendhez. A szakvezető hozzátette, azok a futballisták kikoptak a válogatottból, akik nem értettek egyet a szakmai stáb válogatásai elveivel, mert bizalmatlanok voltak az újoncok felé.

– Sajnos, a siker örömét a szurkolóknak és magunknak sem sikerült megadni – tekintett vissza a múlt kedden gólnélküli döntetlennel zárult, finnek elleni utolsó Európa-bajnoki selejtezőre Egervári. – Magasra emeltük a lécet és ezt most nem tudtuk átugrani. Elvárható lett volna, hogy begyűjtsük a három pontot.

A 2014-es világbajnokság selejtezősorozatáról – amelynek során Hollandia, Törökország, Románia, Észtország és Andorra lesz a magyarok ellenfele – a kapitány azt mondta, minden mérkőzést szeretnének megnyerni.

– Ez egy nehéz csoport lesz, bár a harmadik kalapban voltunk, nagyon kiegyensúlyozott hatosba kerültünk. Négy csapat könnyen keresztbeverheti egymást, ezért végig topon kell lennünk – fogalmazott Egervári. – A játékosok jelentős részét fizikálisan nyilván a klubjukban készítik fel. Ha kiverekszik a kezdőcsapat státuszát, akkor egyénileg előrébb léphetnek és ez a válogatottat is jobbá teheti. Itthon ránk már csak a taktikai felkészítés vár.

A szövetségi kapitány elmondta, naponta úszik és fut, s ennek kulcsszerepe van abban, hogy rendezni tudja a csapattal kapcsolatos gondolatait.

– Futás közben jutnak eszembe a legfontosabb dolgok – mondta Egervári. – Posztonként körözök, az első kör a kapus, az utolsó az ék. Azon gondolkozom, hogy egy-egy poszton milyen lehetőségeink vannak, és milyen tanácsot adhatnék egy-egy játékosnak. A tizenkettedik kör a cseréké, a tizenharmadik a családé, hogy teljes legyen a kép.

A magyar válogatott november 11-én és 15-én két barátságos mérkőzést játszik, utóbbi időpontban a jövő évi Európa-bajnokság egyik házigazdájának, Lengyelországnak a vendége lesz.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.