Vereséggel kezdett a válogatott Brazíliában

A magyar teremlabdarúgó-válogatott 4-1-re kikapott Argentínától.
 
 

Vereséggel kezdett a válogatott Brazíliában

A magyar teremlabdarúgó-válogatott 4-1-re kikapott Argentínától.
 
 
 

Vereséggel kezdett a válogatott Brazíliában

A magyar teremlabdarúgó-válogatott 4-1-re kikapott Argentínától.

Vasárnap kezdetét vette a Brazil Futsal Grand Prix. Jól kezdett a magyar csapat, és az első perc 25. másodpercében megszerezte a vezetést Csopaki István révén! Az argentinok nem tudták irányítani a játékot, és bizony ekkor még senki nem gondolta, hogy magabiztos győzelmet aratnak – írja a futsal-hungary.hu.

A gólokat általában hibák előzik meg, és a magyar csapat el is követte azokat védekezésben. Ezeket az ajándékokat elfogadták az argentinok, és előnybe kerülve már játszhatták a saját kivárós, nyugodt játékukat. A második félidő embert próbáló volt. A nagy hőség és páratartalom miatt hiába fújták a levegőt a csarnokba az óriási ventilátorok. Még a játékosok cipőjéből is folyt a víz!

A játék képe az ilyenkor szokásos forgatókönyv szerint zajlott. A magyarok mentek előre, mindent megtettek az egyenlítésért, de az argentinok védekezésben nem csak a nagypályán mesterek, hanem teremben is. És ahogy az lenni szokott, ők lőttek gólokat kontrából, biztosítva így a három pontot. Hiába hozta le a jól védő Balázs Zoltánt hét perccel a vége előtt Frank Tamás edző, és hiába volt a brazil nézők támogatása, semmi nem sikerült ezen a vasárnap délelőttön.

Nem volt érezhető különbség a két csapat között, de a kevesebb védekezési hibát vétő, és pontosabb végjátékot bemutató argentin csapat végül is megérdemelte a győzelmet a nyitótalálkozón.

A csoport másik mérkőzésén Csehország 2-1-re győzött Mozambik ellen.

A torna hivatalos honlapja ide kattintva megtekinthető!

Brazil Grand Prix, D-csoport, 1. forduló

Argentína – Magyarország 4-1 (2-1)
Manaus, 1200 néző, Játékvezetők: Varoux, Campos, Da Silva, Neves
Argentína: Quevedo –Vaporaki, Taffarel, Gonzalez, Basile. Csere: Edelstein, Albertini, Planas, Calo, Corso. Edző: Luis Sasson
Magyarország: Balázs – Németh, Lódi, Gyurcsányi, Csopaki. Csere: Dróth, Simon, Harnisch, Sivák, Tóth. Edző: Frank Tamás

Gólszerzők: Albertini (7.), Vaporaki (9., 33.), Calo (35.), illetve Csopaki (2.)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.