Szombati tutitár

Kiszolgálják a közönséget

Ma a Schalkének és a Diósgyőrnek szavazunk bizalmat...Reméljük, nem élnek vissza vele!
 
 

Szombati tutitár

Kiszolgálják a közönséget

Ma a Schalkének és a Diósgyőrnek szavazunk bizalmat...Reméljük, nem élnek vissza vele!
 
 
 

Szombati tutitár

Kiszolgálják a közönséget

Ma a Schalkének és a Diósgyőrnek szavazunk bizalmat...Reméljük, nem élnek vissza vele!

Schalke-Kaiserslautern 1! (0-1) 1!

Jól elkalapálja a Schalke szegény Kaiserslauternt, ez tuti! A kékek kiváló formába vannak, és szerintünk esélyt sem adnak a vörösöknek a pontszerzésre!

Nézzük, mire is ez a nagy optimizmus! Nos, kedves blogtársak, a Schalke a 4. helyen áll 8 forduló után 15 ponttal. érdekesség, hogy még nem játszott döntetlent (5-0-3), a VELTINS-Arénában 3-0-1 a mérlege. A Bayern nyert nála, a Köln, a Mönchengladbach és a Freiburg kapitulált Raulékkal szemben. A bajnokságban két győztes mérkőzés van Huntelaarék háta mögött (Freiburg, Hamburg), közben pedig a Maccabi Haifát is elintézte Huub Stevens együttese. Összességében tehát remek formában várja a mérkőzést a gelsenkircheni brigád, amely saját közönsége előtt immár 10 rúgott gólnál jár!

A Kaiserslautern nincs könnyű helyzetben: mindössze a 16., 8 mérkőzésen 5 pontig jutott Marco Kurz alakulata. Idegenben botrányosan gyenge a gárda: 4 túrán egy pontocska. Kölnben remizett, a Gladbachnál, Wolfsburgban és Brémában úgy kapott ki, hogy még gólt sem rúgott. Két vereségből érkezik a találkozóra, amely valljuk be, nem túl jó előjel... Tifferték nagy harcban lesznek a bennmaradásért, jelenleg mindössze a Hamburg és az Augsburg van mögöttük a tabellán.

Tavaly oda-vissza a vörösök nyertek, ám előtte rendre a Schalke győzött ebben a felállásban. Szerintünk jól elkalapálja a Kaiserslauternt, nem kizárt, hogy kettő lesz közte!

DVTK-Pécs 1!

Nem szerez pontot az újoncok összecsapásán a nyugati bajnok. A Diósgyőr jobb formában van, és otthon mindenkire veszélyesek a piros-fehérek.

Parádésan szerepelnek az újoncok eddig a bajnokságban! A DVTK a 6., 18 pontja van 11 fordulót követően, és odahaza szenzációsan teljesítenek a borsodiak: 5-0-1, csak a Kecskemét tudott három ponttal távozni a katlanból, a ZTE, a Pápa, a Siófok, a Kaposvár és a Győr egyaránt fejet hajtott Luque-ék előtt. A válogatott meccs előtti fordulóban klasszikus keleti rangadón azonban csúnyán elverte őket a Loki: kétszer két perc alatt kapituláltak Budovinszkyék, így a vége 5-0 lett a Debrecen javára.

A baranyaiak is jól rajtoltak, az 5. pozícióban tanyáznak 18 egységgel a nevük mellett. Szenzációsan kezdtek, hiszen négy sikert húztak be zsinórban, és a veretlenségüket otthon még mindig őrzik (3-3-0). Vendégségben 2-1-2 a mérlegük, legyőzték a Vasast és a Fradit, ikszeltek Pakson, kikaptak Újpesten és Fehérváron. Az elmúlt három fordulóban ikszeltek Andorkáék; az igazat megvallva, Baranyában azért illett volna legyőzni a Siófokot vagy a Kaposvárt...

Az elmúlt években viszonylag ritkán csaptak össze a felek, hiszen hol az egyik, hol a másik gárda volt a második vonalban. Összességében azonban a pécsiek állnak jobban az összevetésben... A diósgyőriek azonban otthon nem ismernek kegyelmet, meggyőződésünk, hogy a pontok Borsodban maradnak! Tippünk tehát 1-es!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.