Óriási meglepetés: kikapott a Rába ETO!

Két év, 38 meccs után megszakadt a győriek bajnoki veretlensége!
 
 

Óriási meglepetés: kikapott a Rába ETO!

Két év, 38 meccs után megszakadt a győriek bajnoki veretlensége!
 
 
 

Óriási meglepetés: kikapott a Rába ETO!

Két év, 38 meccs után megszakadt a győriek bajnoki veretlensége!

A teremlabdarúgó NB I hatodik fordulójában a Colorspectrum Aramis idegenben 3-2-re legyőzte a bajnoki címvédő Rába ETO-t, amely az alapszakaszban majdnem két éve nem kapott ki. Az egy meccsel többet játszó Aramis átvette a vezetést a tabellán.

A tabella első és második helyezettje csapott össze egymással, de nem csak ezért volt kilátás izgalmas mérkőzésre, hanem azért is, mert az Aramis az elmúlt bajnokság rájátszásában alaposan megnehezítette a győriek dolgát – írja a győriek honlapja.

Magabiztosan, jól kezdett a hazai csapat, ám egy gyors kontratámadás végén kisebb meglepetésre az Aramis szerzett vezetést a mérkőzés elején. Magasabb sebességre kapcsolt az ETO, sorra vezette támadásit, ám vagy Sikur védett, vagy az utolsó átadások akadtak el a vendégek kapuja előtt. Saját térfelére szorult ezután az Aramis, amely így kontrákra rendezkedett be, s ezek nem is voltak veszélytelenek.

Öt perccel a játékrész vége előtt mégis taktikát váltott Frank Tamás, a vendégek edzője, vészkapus-játékra állt át az Aramis. Így valamivel többet volt a labda a vendégcsapatnál, ám a győri támadások is veszélyesebbé váltak. Az utolsó percben aztán góllá is érett a győri fölény: Gyurcsányi lőtt messziről a léc alá, így az ETO-nak egy izgalmas és nagy iramú első húsz perc után nem kellett hátrányban az öltözőbe vonulnia.

Alig kezdődött el a második játékrész, ismét előnyhöz jutott a vendégcsapat. Győri szempontból tehát minden kezdődhetett elölről. Ezúttal azonban sokkal gyorsabban, már a 27. percben egyenlített az ETO, s ekkor úgy tűnt, nem lesz gond otthon tartani a három pontot. Kicsit visszavett a tempóból a hazai gárda, amely így nem tudott előnyt kiharcolni.

Öt perccel a vége előtt ezért vészkapus-játékra állt át a hazai csapat, s ugyan volt is lehetőség újabb gólt szerezni, egy eladott átadás után 20 másodperccel a vége előtt az Aramisnak sikerült. Összességében egy nagyon jó iramú, izgalmas találkozón, a remekül felkészített vendégcsapat taktikus játékával megérdemelten szerezte meg a három pontot. A győriek veresége azt jelenti, hogy nincs már hibátlan együttes a hazai élvonalban.

Az ETO legutóbb 2009. november 23-án szenvedett vereséget a bajnokság alapszakaszában: legyőzője a Cső-Montage volt – akkor az üllőiek szintén idegenben, szintén 3-2-re diadalmaskodtak. Azóta a győriek 36 győzelem mellett két döntetlent könyveltek el, vereséget egyet sem.

Artur Melo, a Győr edzője: – Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez. Az Aramis játékosai nagyon jól felkészültek belőlünk, ez látszott a mérkőzés során. Azonban azt is el kell mondanom, hogy nagyon sokszor nem volt szerencsénk, rengeteg gólszerzési lehetőséget hagytunk kihasználatlanul.

Frank Tamás, az Aramis játékos-edzője: – Egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk, és bár többször is szerencsénk volt, a sok kidolgozott ám kimaradt helyzet alapján nem érdemtelenül vittük el Győrből a három pontot.

Teremlabdarúgó NB I, 6. forduló

Rába ETO – Colorspectrum Aramis 2-3 (1-1)
Győr, 300 néző. Játékvezetők: Solymosi, Kömpf, Kovács P.
Győr: Balázs – Al-Ioani, Mincho, Harnisch, Dróth. Csere: Dobre, Ninho, Lódi, Gyurcsányi, Csopaki, Szeghy, Matkovics (kapus). Edző: Artur Melo
Aramis: Sikur – Nagy G., Németh P., Kovacsics, Tóth Sz. Csere: Sivák, Dávid, Roni, Frank, Öreglaki, Ködöböcz, Tyukász (kapus). Játékos-edző: Frank Tamás

Gólszerzők: Gyurcsányi (20.), Dróth (27.), illetve Tóth Sz. (4.), Németh P. (21.), Dávid (40.)

További eredmények

DEAC Armada Futsal Club – Admirál-Haladás VSE 4-1 (3-1)
Gólszerzők: Berecz Zs. (4., 15.), Szécsi (19.), Kottán (öngól, 35.), illetve Kádas (4.)

Üllő FC Cső-Montage – UTC Junior Sport 4-4 (1-3)
Gólszerzők: Simon Zs. (8., 21.), Magyar T. (29.), Krizbai (38.), illetve Hegyesi (3., 10.), Tóth A. (4., 21.)

Nagykáta SE Futsal Káta-GSM – Vasas 1988 Déli Futsal 1-7 (1-2)
Gólszerzők: Hajdu M. 6., illetve Füzy Zs. (8.), Sámson (12.), Fehér K. (23., 35., 36.), Solti (32., 32.)

MAFC BME Docler Akadémia – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 1-7 (0-1)
Gólszerzők: Fritz (39.), illetve Póta (5.), Melo (21., 23., 27., 30.), Lovas (21.), Da Silva (23.)

Rubeola FC Csömör – Gödöllői Bikák 3-6 (0-3)
Gólszerzők: Smeló (24., 33.), Tősér (26.), illetve Schrancz (8., 25.), Szente (16., 35.), Berkes (20.), Ughy (21.)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.