Közel a pontszerzéshez Törökországban

A magyar U21-válogatott 2-1-re kikapott Törökországban, Európa-bajnoki selejtezőn.
 
 

Közel a pontszerzéshez Törökországban

A magyar U21-válogatott 2-1-re kikapott Törökországban, Európa-bajnoki selejtezőn.
 
 
 

Közel a pontszerzéshez Törökországban

A magyar U21-válogatott 2-1-re kikapott Törökországban, Európa-bajnoki selejtezőn.

Bátran kezdett a magyar válogatott, de a törökök mezőnyfölényre tettek szert, és a 18. percben, egy szerencsés találattal megszerezték a vezetést: egy szögletet követően Szokol Zsolt próbált felszabadítani, de rosszul találta el a labdát, amely a lábáról a magyar kapuba pattant. Magyarország a folytatásban is egyenrangú ellenfelei volt a hazaiaknak, harcosan, lelkesen futballozott, és a 38. percben egyenlíthetett volna: Szokol ment el a jobb szélen, az érkező Bódi Ádám azonban a kapu mellé gurított.

Az 53. percben sikerült megszerezni az egyenlítőtalálatot: Bódi cselezgetett a baloldalon, majd Kovács Istvánt hozta játékba, ő pedig a jobbösszekötő helyén érkező Gosztonyi elé játszott, a Videoton játékosa tíz méterről talált a hálóba – tudósít az MLSZ honlapja.

A 63. percben egy török szabadrúgást követően Kádár fejjel próbált felszabadítani, de a hazaiak szerezték meg a labdát, és egy beívelést követően Alper Potuk kapásból, 17 méterről lőtt a kapuba. A 87. percben Tajthy Tamás kapott piros lapot, és bár a mieink emberhátrányban is próbáltak egyenlíteni, újabb gól már nem született, a török válogatott 2-1-re megnyerte a mérkőzést.

A magyar válogatott fegyelmezettebben, szervezettebben játszott, mint az olaszok elleni, legutóbbi selejtezőjén, és közel állt ahhoz, hogy pontot szerezzen az esélyesebb házigazdák ellen.

– Úgy érzem, hogy a mai találkozó után elmondhatjuk, hogy vereség és vereség között is lehet nagy különbség – értékelt a meccs után Róth Antal. – A technikailag kiemelkedő képességű, hazai pályán futballozó török gárda igazi ziccereket alig tudott kialakítani ellenünk, mi pedig – ellentétben az olaszok elleni meccsel – igazi arcunkat mutatva, fegyelmezetten és céltudatosan futballoztunk. Ugyanakkor döntő helyzetekben mind védekezésben, mind támadásban döntő hibákat követtünk el, és mindössze egy támadást sikerült góllal befejeznünk.

A korábbi magyar és török szövetségi kapitány, Mészöly Kálmán kollégája, Guus Hiddink társaságában tekintette meg a meccset, és a vereség ellenére több biztató szót és gratulációt is kapott a díszpáholyban.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.