Vége... Svéd siker Finnországban!

Már biztosan nem juthat tovább a magyar válogatott.
 
 

Vége... Svéd siker Finnországban!

Már biztosan nem juthat tovább a magyar válogatott.
 
 
 

Vége... Svéd siker Finnországban!

Már biztosan nem juthat tovább a magyar válogatott.

Svédország pénteken 2-1-re győzött Finnországban az Európa-bajnoki selejtezősorozat E-csoportjában, ezzel eldőlt, hogy a magyarok – az utolsó, keddi játéknap eredményeitől függetlenül – a harmadik helyen zárnak a hatosban, azaz már nem juthatnak ki a 2012-es kontinensviadalra – írja az MTI.

A mieinknek akkor maradt volna reményük a pótselejtezőt érő második hely elérésére, ha a svédek nem nyernek ezen a meccsen, így viszont a skandinávok három ponttal előzik meg a magyarokat, s az egymás elleni eredmény nekik kedvez, azaz az előnyük behozhatatlan. Ezáltal a Puskás Ferenc Stadionban kedden sorra kerülő magyar-finn összecsapásnak – a három megszerezhető ponton kívül – semmi tétje nem lesz.

Sikerükkel a svédek a saját kezükben tartották a sorsukat, ugyanis ha kedden legyőzik a világbajnoki ezüstérmes és már biztosan Európa-bajnoki résztvevő hollandokat, akkor legjobb másodikként kijutnak a lengyel-ukrán közös rendezésű tornára.

A találkozón mindkét játékrészt góllal kezdte a svéd csapat, az elsőben Larsson, a másodikban Olsson volt eredményes. A finnek később Toivio révén szépítettek, s bár mindent megtettek az egyenlítésért, újabb gólt már nem sikerült szerezniük.

– A finnek egyenrangú ellenfelei voltak a svédeknek, de a kapu előtt bizonytalanabbak voltak, ezért nem kaptuk meg azt a segítséget, amellyel még esélyünk lett volna a második hely megszerzésére – értékelt a helyszínről Egervári Sándor. – De a következő, keddi ellenfelünkről a vereség ellenére mindenképpen elmondhatjuk, hogy most ősszel sokkal jobban játszik, mint az előző egy évben.

A magyar labdarúgó-válogatott legutóbb az 1986-os világbajnokságon szerepelt világversenyen.

Európa-bajnoki selejtező, E-csoport

Finnország – Svédország 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Toivio (73.), illetve Larsson (8.), Olsson (52.)

Hollandia–Moldova 1-0 (1-0)
Gólszerző: Huntelaar (40.)

A keddi program
Svédország – Hollandia
Magyarország – Finnország, Puskás Ferenc Stadion, 20 óra
Moldova – San Marino

A csoport állása az utolsó forduló előtt
1. Hollandia 27 pont 2. Svédország 21 pont 3. Magyarország 18 pont 4. Finnország 9 pont 5. Moldova 6 pont 6. San Marino 0 pont

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.