Rangadó helyett debreceni ötös

A Debrecen 5-0-ra verte hazai pályán a Diósgyőrt az OTP Bank Liga 11. fordulójában.
 
 

Rangadó helyett debreceni ötös

A Debrecen 5-0-ra verte hazai pályán a Diósgyőrt az OTP Bank Liga 11. fordulójában.
 
 
 

Rangadó helyett debreceni ötös

A Debrecen 5-0-ra verte hazai pályán a Diósgyőrt az OTP Bank Liga 11. fordulójában.
A hazaiaknál már csak Szűcs István és Rezes László sérült, a vendégeknél Ivan Rados eltiltását letöltötte, de Dobos Attila térdszalagja miatt harcképtelen. Remek hangulatban kezdődött a keleti rangadó, amelyen a hazaiak nagy helyzeteket puskáztak el az első tíz percben. A kezdeti debreceni nyomás után kiegyenlítettebbé vált a játék, a Diósgyőr rövid ideig egyenrangú partnere volt a veretlen listavezetőnek.

A harmadik percben Coulibaly ugratta ki középen Kulcsár II Tamást, aki kicselezte védőjét, Budovinszkyt, de a kapuból kifutó Farkas elvetődve felszedte a labdát a tizenegyes pont magasságában. Az ötödik percben Tisza lőtt centikkel a jobb alsó mellé húsz méterről, az oldalhálóba. A nyolcadik percben Bódi tette be a labdát balról, Kulcsár hat méterről fejelt mellé középről. A 22. percben Varga József félpályás előreívelését mindenki elvétette, a labda lepattant az ötös bal sarkán, onnan Bódi Ádám egyből a hosszú sarokba rúgta (1-0). Egy perc múlva Bouadla cselezgetett a baloldalon, szerelték, de Korhut Mihályhoz pattant a labda egy védőről. A debreceni játékos azonnal középre adott, és négy méterről Adamo Coulibaly a kapu jobb sarkába passzolt (2-0).

A 32. percben Luque adott be balról egy szabadot, a védők közül Tisza Tibor az ötösről alig fejelt a jobb sarok mellé. A negyvenedik percben Szakály Péter középre adott, ahonnan négy méterről Adamo Coulibaly a bal alsóba fejelt. Farkas kapus még beleért, de hárítani nem tudott (3-0). A debreceniek megérdemelt előnnyel vonulhattak az öltözőbe a szünetre.

Az 52. percben Luque a lécre bombázott egy szabadrúgást harminc méterről. A labda a vetődő kapusra pattan, majd Gohér ismétlését a becsúszó Mészáros tisztázta. A 64. percben egy formás jobb oldali támadás után Bouadla lőtt 23 méterről a jobb felső sarok felé, de Farkas védte. Még ugyanebben a percben történt, hogy Bódi baloldali szögletét Stevo Nikolics az ötös közepéről a kapufára fejelte Budoviszky és Abdouraman közül, majd a kipattanó is az övé lett, és a kapu közelébe helyezett (4-0).

A 66. percben Nagy Zoltán szerzett labdát a tizenhatos előtt, két védő közül jobbra játszott, ahonnan 14 méterről Kulcsár Tamás a rövid alsóba bombázott (5-0). A 86. percben Yannick lőtt Vadász mellől 14 méterről, Farkas kipiszkálta a léc alól. A második játékrészben igazi örömjátékot mutatott be a DVSC, amely idei legjobb produkciójával kiütötte a borsodiakat. A sok helyzetet, valamint látványos játékot hozó összecsapáson sportszerű küzdelmet láthattak a nézők.

Lezuhant egy diósgyőri szurkoló
Súlyosan megsérült egy diósgyőri szurkoló vasárnap, amikor lezuhant a mintegy tíz méter magas lelátóról a Debrecen–Diósgyőr mérkőzésen. Szentgyörgyi János, a debreceni Kenézy Kórház szóvivője az MTI-nek elmondta: a férfi a zuhanást követően nyílt combcsonttörést és csípőtáji törést szenvedett. A szurkolót még vasárnap este megműtik.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.