Hétfői tutitár

Motivációs tényezők...

A Hammarby a bennmaradásért küzd, a Besiktas folytatná remek sorozatát.
 
 

Hétfői tutitár

Motivációs tényezők...

A Hammarby a bennmaradásért küzd, a Besiktas folytatná remek sorozatát.
 
 
 

Hétfői tutitár

Motivációs tényezők...

A Hammarby a bennmaradásért küzd, a Besiktas folytatná remek sorozatát.

Hammarby-Falkenbergs 1(x)!

A kiesés ellen menekülő Hammarby lesz a motiváltabb a hétfő esti találkozón, így várhatóan otthon maradnak a pontok a Falkenbergs ellenében. Futballista-lélektan... Nem először folyamodunk eme szaktudományhoz... :)

Élesedik a küzdelem a svéd második vonalban, immár csak 4 forduló van hátra. A korábban szebb napokat látott Hammarby a kiesés ellen küzd; pontosabban az osztályozót szeretné elkerülni a társaság. Jelenleg a 13. 33 ponttal, tehát ha ebben a pozícióban marad, akkor ráadásra kényszerül. Helyzete azonban nem reménytelen, hiszen a 6. helytől mindössze 5 pont a lemaradása, egy győzelemmel pedig akár a 9. pozícióba is feljöhet. Otthon a Söderstadionban 7-1-5-ös a mérlegük, tehát meglehetősen szeszélyesen teljesít. Ami a formáját illeti: egy négy vereségből álló szériának vetett véget a Vasteras elleni kiesési rangadón begyűjtött győzelemmel.

A Falkenbergs a 6. 38 ponttal, és bár elméletileg előkelő a pozíciója, a tabella annyira tömör, hogy aktuális riválisával szemben mindössze 5 egység az előnye. Az együttes teljesen egyformán teljesít otthon és idegenben (6-1-6), bár mostanság nem kíséri szerencse a túráit: a legutóbbi három utazásán kikapott.

Az az érzésünk, hogy a Hammarby számára fontosabb az összecsapás. Eddig ugyan mindig ikszre végződött a mérkőzések, most azt gondoljuk, hogy a hazaiak jobban ráhangolódnak erre a kilencven percre, és ha nem is könnyen, de behúzzák a három pontot. Az óvatosabb sporttársak egy ikszet még odabiggyeszthetnek az 1-es mellé...

Gaziantepspor-Besiktas 2(x)!

Tudjuk persze, hogy a fekete sasok már okoztak néhányszor bosszúságot nekünk, ám most az utolsó helyezett otthonában csak nem remeg meg a lábuk Almeydáéknak... Szerintünk nyernek a vendégek!

A Gaziantepspor tavaly a 4. helyen zárt, az idén viszont esik-kel a bajnokságban. Pontosabban csak esik, ugyanis eddig négy meccsen egészen pontosan nulla pontig jutottak a fiúk... A Gaziantep Kamil Ocak Stadium-ban két zakónál járnak: a Kayserispor és a Fener nyert nála. Az EL-ből már kizúzott a brigád, a lengyel Legia Varsó bizonyult túl nagy falatnak. Egy szó, mint száz: nagy bajban vannak Popovék...

Tavaly még rangadónak számított volna a találkozó, hiszen, mint említettük, a Gaziantepspor a 4. pozícióban zárt, egy hellyel előzve meg a Besiktast. A fekete sasok Carlos Carvalha irányításával eddig négy meccsükből hármat behúztak; még az első játéknapon az Eski verte el őket, azóta csak nyertek a bajnokságban. Az EL-ben eddig két találkozón vannak túl Simaóék: előbb kiütötték a Tel Aviv-iakat, majd csütörtökön kikaptak Stoke-ban.

Az elmúlt esztendőkben ebben a felállásban mindenféle eredmény született, tehát ebből messzemenő következtetést nem lehet levonni. Viszont az tény, hogy a fekete-fehérek lényegesen jobb játékosállománnyal rendelkeznek, és szerintünk a tudásbeli különbség kijön ma este. Húzzuk be a vendéget, esetleg egy ikszet odarakhatunk megnyugvásképpen!

Andrew kolléga a francia második vonalban kalandozik...

Boulogne - Bastia, Első félidő eredménye: X @ 2.00

Labdarúgás: Francia 2. osztály 2011/2012
Dátum: 2011-10-03 20:30 CET

A Boulogne volt a tavalyi szezon döntetlen királya a második vonalban Franciaországban, míg a Bastia a harmadosztályból került fel viszonylag simán, bár a nevéhez akkor sem egy döntetlen tartozott... Most csak 45 percig kell tartaniuk az X eredményt, lássuk ez miért nem lehetetlen!

A Boulogne idén sem szerénykedik, már ami a pontosztozkodást illeti: eddigi 9 fellépéséből 6 döntetlennel ért véget. Ezzel mindössze a 17. helyen áll a csapat, tény ami tény: csak döntetlenekkel nem lehet bennmaradni egyetlen bajnokságban sem. Márpedig az ikszek mellett eddig mindössze egyetlen alkalommal nyert a csapat: a Guingamp elleni hazai meccsükön 2:1-re. Emellett kikaptak a Lens és a Chateauroux ellen is (0:2 és 1:2), így nem állnak túl fényesen. 9 meccsen 9 gólt lőttek és 10-et kaptak, ami még szódával el is menne, de sajnos a döntetlenekkel nem fog bennmaradni a gárda. Michel Estevan gárdája a félidők tekintetében is a döntetlenekre hajt, eddig 4 alkalommal zárult döntetlennel az első 45 perc meccseiken. Tavaly erős középmezőnyös csapat képét mutatták, bár az ikszek akkor sem kerülték el a csapatot: 38 meccséből 13 alkalommal remiztek, s a tavalyi szezonban 17 meccsükön döntetlennel ért véget az első 45 perc. A statisztika a hazaiak esetén tehát alátámasztja a tippemet.

A vendég pedig a harmadik vonalból felkerült Bastia csapata, akik kellemes meglepetésként egyelőre a 6. helyen tanyáznak 14 pontjukkal. Ha a mai meccsen képesek egy meglepetés sikerre, akkor akár még a dobogó alsó fokára is felkúszhatnak. Egyelőre nem jellemző az X a társaságra, hiszen két alkalommal kényszerültek megosztani a pontokat: a Monaco ellen odahaza (1:1) és szintén odahaza a Clermont ellenében (szintén 1:1). Idegenben még nem ikszelt a csapat, ma pedig csak az első 45 percet kellene csupán döntetlenre kihúzni. Frederic Hantz meglehetősen jól összekovácsolta a vendégeket, ez talán annak is köszönhető, hogy nem volt nagy mozgás a csapatban a nyár folyamán: mindössze két játékos távozott és kettő érkezett a helyükre viszonylag nevesebb csapatokból (Maoulida a Lens-től jött, míg Rothen a PSG gárdájától). A csapat háza táján egyértelmű cél egy stabil középmezőnyi tagság kivívása, de természetesen egy esetleges osztályozós helynek is rendkívül örülnének a tulajdonosok és a szurkolók is, de így az első szezonban ez nem kimondott elvárás a csapat felé. Ami a félidei döntetleneket illeti a Bastia esetén: 9 meccs során 4 alkalommal zárult döntetlennel az első 45 perc, idegenben pedig 4-ből két alkalommal (kétszer pedig vesztésre álltak a srácok forduláskor). A tavalyi szezont nem érdemes belevonni a mérlegelésbe, ugyanis a francia harmadosztály kicsit más tészta, de ott 10 alkalommal ikszeltek összesen, félidőben pedig 16-szor.

A két csapat bizony már randevúzott 4 alkalommal. 2009-ben a Bastia otthonában 3:1-re győzött a Boulogne gárdája, akkor félidőben 1:1 volt az állás. 2008. szeptemberében 1:0-ra nyert a Boulogne odahaza, akkor az első játékrész "meglepő módon" 0:0 lett. 2008 márciusában 2:0-ra győzött a Boulogne otthon, míg 2007 őszén a Bastia nyert odahaza 4:0 arányban. Nos, azt tudjuk, hogy a francia másodosztálytól nem igazán állnak távol a gólszegény, döntetlen meccsek. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a mostani tipp mindössze 45 percre szól, akkor egyenesen ajándéknak tekinthető ez a duplázós odds.

Tipp: döntetlennel vonulnak a csapatok pihenőre 45 percet követően!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.