Mihalecz Péter újra gólkirály

Az ajkai játékos tavaly és idén is 19 találattal végzett a góllövőlista élén az NB II Nyugati-csoportjában
 
 

Mihalecz Péter újra gólkirály

Az ajkai játékos tavaly és idén is 19 találattal végzett a góllövőlista élén az NB II Nyugati-csoportjában
 
 
 

Mihalecz Péter újra gólkirály

Az ajkai játékos tavaly és idén is 19 találattal végzett a góllövőlista élén az NB II Nyugati-csoportjában

A 32 éves labdarúgót a téli szünetben megműtötték, ami bizony meglátszott a tavaszi teljesítményén. A 13 tavalyi gólt az idén hat követte, ám ez is elég volt ahhoz, hogy a Nyugati-csoportban a pécsi Gyánó Szabolccsal társbérletben gólkirályi címet nyerjen – írja a Veszprém megyei Napló.

– Sajnos sokáig éreztem a téli beavatkozást – mesélte Mihalecz Péter az FC Ajka támadója. – A bokámat kitisztították, az egyik szalagom is sérült volt. Mindennek a tetejébe nem a legjobb pályán készültünk, szóval hónapokig fájt még.

– Mégis úgy van összerakva, hogy gólkirály legyen?

– Ezen még nem gondolkodtam, de nem rossz ötlet. Ugyanakkor nekem jobban tetszene, ha a csapatról beszélnénk és nem rólam. Jól álltunk az ősz végén, az ötödik helyen zártunk. Aztán ahogy szoktuk, jól kezdtünk tavasszal, majd, ahogy szoktuk, jött a gödör. Ekkor több olyan meccset is elveszítettünk, amelyet korábban megnyertünk volna. A hajrában aztán beérkeztünk a hatodik helyre, ami jó.

– Közben történt egy költségvetési karcsúsítás is.

– Ez esősorban a létszámcsökkentésben mutatkozott meg, aminek persze később az lett a következménye, hogy a sérülések miatt nyolcan, tízen edzettünk. Mondhatni kitűnő, családias hangulatban.

– Mit tervez Mihalecz Péter?

–Testnevelő-tanár vagyok és a télen másfél hónapig helyettesíthettem. Megtetszett, tehát biztos, hogy előbb-utóbb elmegyek tanítani. Problémám, hogy nem érzem magam elég rugalmasnak. Zalaegerszegen élek, ott vannak a barátaim, a családom. Korábban is hívtak máshová, de Ajka még elviselhető távolság. Naponta ingázom és hozzá lehet szokni ugyan ehhez az életmódhoz, noha be kell vallanom, hogy a bajnokság végén egy hétig rá sem tudok nézni az autómra.

– Idézzük fel a két végpontot: legszebb, legrosszabb jelenet.

– Kezdjünk a kihagyott büntetővel a Baja ellen. Percekig kellemetlen érzés volt, ráadásul utána sokkal jobban akartam, de megint csak kapufát lőttem. A másik? Ezen még nem gondolkodtam, de talán az utolsó találat, amikor átemeltem a kifutó kapus felett. Igen, azt hiszem, az volt a legszebb.

– Feltételezem, amint hazaért, azonnal nézte, lőttek-e a riválisok gólt.

– Figyeltem, de nem ennyire közvetlenül. Előfordult, hogy a barátaim előbb megmondták. Persze, próbáltam megőrizni a címet, de nem mindenáron akartam gólkirály lenni ismét. Sikerült, és ez jó érzés. Egyébként most tanulok, holnap államvizsgázom, utána pedig szeretnék a rövid pihenő alatt kifeküdni egy vízpartra és ejtőzni.

Mihalecz Péter a bajnokságban kétszer duplázott (a Honvéd-MFA és a Veszprém ellen), illetve egy alkalommal mesterhármast ért el, ezt a BKV Előre bánta. Érdekesség, hogy három évvel ezelőtt a negyedik helyen zárt, akkor tizenkét gólt szerzett. Mihalecz bevallása szerint hallott arról, hogy Gyánó Szabolcsból a pécsiek gólkirályt szerettek volna csinálni, de különösebben nem izgatta fel a hír.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.