Szerdai tutitár

Hajrá bikák!

Az olasz második vonalban és a francia Ligakupában időzünk el ma...
 
 

Szerdai tutitár

Hajrá bikák!

Az olasz második vonalban és a francia Ligakupában időzünk el ma...
 
 
 

Szerdai tutitár

Hajrá bikák!

Az olasz második vonalban és a francia Ligakupában időzünk el ma...

Torino-Cittadella 1!

Az olasz második vonalban már megkezdődtek a küzdelmek, nem úgy, mint a Seria A-ban, ahol egyelőre csúszott a rajt. A Bwin ligában rgy fordulót rendeztek már, és hőseink ezen a játéknapon nem hibáztak. Lássuk, miért is hajlunk a hazaiak felé...

Torinóban a feljutásról álmodoznak a drukkerek, legalább is a város bordó fele... Mert ugye az köztudott, hogy az Észak-talján városban lényegesen népszerűbbek a bikák, mint a zebrák. A gárda tavaly is a Seria A-ba való jutást tűzték ki célul, ám erről lecsúsztak a fiúk, végül a 8. pozícióban zártak, három egység mínuszban a play-offot érő helyektől. Az idén a Coppa Italiában már megmérettetett az együttes: a Lumezzane kiverése után a Sienától kikapott a csapat. A bajnokságot viszont remekül kezdték Bianchiék: Ascoliból hozták el a három pontot.

A Cittadella tavaly a kiesés elől menekült, sikerrel. Végül a 14. helyen végzett, de sokáig bizony meleg volt a pite. Az idén sem lehet markánsabb célokat megfogalmaznia a tulajdonosnak, ugyanis a csapat nem erősített. Ennek némiképp ellentmond, hogy a kupában a Pisa kiejtését követően a Fiorentina alig bírt el a fiúkkal, és a bajnokságban is sikert könyvelhettek el a Gasparettoék: 2-1-re verték a Albinoleffét.

Tavaly 1-1-es döntetlen született Torinóban, előtt viszont hazai sikerrel ért véget a találkozó. Az az igazság, hogy valahogy nagyon szeretjük a bikákat, és bízunk abban, hogy már az idei szezon végén feljutnak a Seria A-ba. Nos, ehhez viszont be kell gyűjteni otthon a három pontot. Nem hibáznak a bordók, húzzuk be a hazait!

Dijon-Valenciennes 1(x)!

A remek formában lévő újonc szerintünk továbbjut a Ligakupában, várhatóan már a rendes játékidőben, de nem zárjuk ki azt sem, hogy túlórázni kényszerülnek a felek.

Nyomban szögezzük le: a francia Ligakupa legalább annyira veszélyes terep, mint az angol, vagy a skót: itt is gyakran borul a papírforma, ám mi igyekszünk elkerülni a meglepetéseket. Éppen ezért esett erre az összecsapásra a választásunk!

A hazaiak tavaly a 3., feljutást érő helyen végeztek a másodosztályban, és az idén a biztos bennmaradást tűzte ki célul a menedzsment. A rajt borzalmasra sikeredett, hiszen a Rennes és a Toulouse is csapást mért a fiúkra. Aztán összekapta magát a társaság, és két meccset is behúzott. A Stade Gaston Gérard-ban a Lorient-t, majd idegenben az Evian ellen is három pontot gyűjtött be a brigád. Lendületben vannak Jovialék, és azt gondoljuk, hogy ez a lendület még kitart szerda estig!

A Valenciennes tavaly a középmezőnyben végzett, az idén azonban nem megy a fiúknak: négy meccsen egy pontra futotta erejükből, amely valljuk be férfiasan, nem túl acélos teljesítmény. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a sorsolásuk sem volt túlságosan könnyű: az elmúlt két fordulóban a PSG és a Bordeaux volt az ellenfelük... A bajnokságban az utolsó helyen kullogó együttesnek meg kellene kezdenie a felzárkózást, ám ahhoz lényegesen eredményesebb támadófocira lenne szükség. A brigád 4 találkozón 2 gólt jegyez, amely finoman fogalmazva is harmatos produkció.

Az elmúlt évtizedben ebben a felállásban egyszer meccseltek a felek, akkor dijoni siker született. Most azt gondoljuk, hogy ismét kidomborodik a hazai pálya előnye, és nyerhet a házogazda, de legrosszabb esetben is iksz lesz a végeredmény. No és meggyőződésünk, hogy a Valenciennes-nek fontosabb lesz a bajnokság, mint a Ligakupa, így erőiket majd a pontvadászatra tartogatják!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.