Hétfői tutitár

Nem botlanak az esélyesek!

A Rosenborg a dobogóra hajt, a Sundsvall pedig feljutna az élvonalba...
 
 

Hétfői tutitár

Nem botlanak az esélyesek!

A Rosenborg a dobogóra hajt, a Sundsvall pedig feljutna az élvonalba...
 
 
 

Hétfői tutitár

Nem botlanak az esélyesek!

A Rosenborg a dobogóra hajt, a Sundsvall pedig feljutna az élvonalba...

Rosenborg-Odd Grenland 1! Mindkét csapat szerez gólt: IGEN!

A norvég bajnokságban immár a 21. fordulóra készülnek hivatalosan a csapatok; más kérdés, hogy sokaknak van még elmaradt meccsen, adott esetben nem is egy találkozó a lemaradásuk... Mi a tavalyi bajnok és az Odd meccsét választottuk ezúttal, és azt gondoljuk, hogy gól gazdag összecsapáson otthon maradnak a pontok.

Trondheimben nagy a szomorúság. Nem elég, hogy a fehér-feketék pocsékul szerepelnek a bajnokságban, hogy búcsúzniuk kellett a BL-től, még az EL-ben sem sikerült a főtáblára jutás, így már be is fejeződött a gárda számára a nemzetközi kupakaland. Pricáék 18 ütközetben 27 pontig jutottak, a Lerkendal Stadionban 5-1-2 a mérlegük 19-9-es gólaránnyal. Ami a formájukat illeti: a nemzetközi kudarcok előtt (otthon iksz, vereség Cipruson) nem ment rosszul a társulatnak: idegenben két iksz, közben legyőzték a listavezető Moldét saját közönségük előtt. A 9. helyezett alakulat, ha megnyeri két elmaradt találkozóját, javíthat pozícióján, sőt, még a dobogóra is odaérhet a végén.

Az Odd a 11. helyen tanyázik, 19 mérkőzésen 23 pontot gyűjtött, idegenben 3-2-4 egészen elfogadható sorral. Egészen remek formába lendültek a fiúk augusztusban, hiszen három fellépésen 7 egységet termeltek. Legyőzték a Vikinget és az Aalesundot, ikszeltek a Valarengával. A kieséstől kellő távolságban van a gárda, így komolyabb baja nem lehet már.

Az elmúlt esztendőkben nem nagyon bírt otthon a Rosenborg az Oddal. Az elmúlt két alkalommal egyaránt 1-1 lett a végeredmény. Azonban arra felfigyeltünk, hogy szinte mindig betalált mindkét csapat az ütközetekben...

Nos, arra jutottunk, hogy a motiváltabb hazai együttes jó eséllyel begyűjti a három pontot, ám ezen a délutánon gólokból sem lesz hiány. Betalálhat az Odd is, és a +2,5 is erősen adható...

Qviding-Sundsvall 2!

Milyen végeredménnyel zárulhat egy olyan meccs, amelyen egy biztos kieső fogad egy extrán motivált, az egyenes feljutásra is esélyes gárdát? Tuti 2-es lesz!

A Qviding újoncként a bent maradást tűzte ki célul, de így, a bajnokság kétharmadának eltelte után már biztosnak tűnik, hogy nem sikerül teljesíteni a küldetést. Az együttes az utolsó, 21 mérkőzésen 10 pontig jutott, otthon pedig még nem tudta megörvendeztetni közönségét (0-4-6). A brigád az elmúlt öt találkozóját elbukta, tehát tragikus passzban vannak. Még egy adat: az említett periódusban négyszer is +2,5-ös találkozót játszott...

A Sundsvall jelenleg a 3., amely osztályozós pozíciót jelent. 33 pontos, három egység a hátránya a feljutó helyen lévő Atdidabergs mögött, és ugyancsak ennyi az előnye az üldözői előtt. Idegenben nem brillírozik a társaság (3-3-4), a formája viszont érdekesen alakult. Futott a csapat egy hátmeccses győzelmi sorozatot, aztán becsúszott egy vereség, majd ikszelt egyet.

Egymás ellen az elmúlt öt találkozójukból kettőt nyert meg a

Sundsvall, három végződött remivel. Ám most a motivációs tényezők miatt egyértelműen a látogatók az esélyesek, akik nem is szalasztják el a lehetőséget, és behúzzák a három pontot. Tippünk tehát: 2!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.