A Győr veretlen, a ZTE nyeretlen maradt

A Győri ETO FC hazai pályán 5-1-re nyert a Zalaegerszegi TE FC ellen az OTP Bank Liga hetedik fordulójában.
 
 

A Győr veretlen, a ZTE nyeretlen maradt

A Győri ETO FC hazai pályán 5-1-re nyert a Zalaegerszegi TE FC ellen az OTP Bank Liga hetedik fordulójában.
 
 
 

A Győr veretlen, a ZTE nyeretlen maradt

A Győri ETO FC hazai pályán 5-1-re nyert a Zalaegerszegi TE FC ellen az OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

Rekkenő hőségben kezdődött a mérkőzés, de már a második perc elején nagy helyzetet alakított ki a Győr. Koltai beadását kipaskolta Jahics, majd a védők felszabadítottak. A 12. percben Koltai Tamás ugrott ki a ZTE védői közül a félpálya magasságában, kisvártatva már a tizenhatoson belül járt, amikor lőtt, de Jahics kapus második próbálkozásra megkaparintotta a labdát.

A 15. percben Bogunovics hibázott hátul, Alekszidze elé került a labda, aki azonban nem tudott lőni, mert Kocsárdi Gergely a legutolsó pillanatban belepiszkált. A 17. percben egy szöglet után szerzett vezetést a Győr! Koltai adott be, Djordjevics lőni akart, de eltörte a labdát, ami így Völgyi Dániel elé került, ő pedig kapásból a hosszú alsó sarokba bombázott (1-0). A játék képe alapján megérdemelten került előnybe az ETO. Egy perc múlva Babics passza után Alekszidze bombázott kapásból, de a kapu mellé lőtt.

Folyamatos volt a nyomás a Zalaegerszeg kapuján, a huszadik percben Babics adott középre, de Trajkovics hat méterről a kapu mellé lőtt. A 23. percben Dinjar passza átszállt a túloldalon érkező csapattárs feje fölött, de Babics pont elérte, ám kapásból a kapu fölé lőtte. Ivószünet. A 32. percben Jahics a tizenhatoson kívülre ütötte a labdát, ám Ji-Paraná ennek ellenére lecsapott rá, de kapásból fölé bombázta.

Nem sokkal később Koltai kapott egy szép passzt, Alekszidzéhez továbbított, ő pedig éles szögből Jahics mellett a kapuba lőtt (2-0). A 37. percben Ji-Paraná adott középre a tizenhatos bal sarkáról, az érkező Alekszidze estében, éles szögből pedig már csak kevéssel a kapu mellé tudott lőni. A 44. percben Jahics kapus tíz másodpercen belül három nagy mentést mutatott be Trajkovics és Babics próbálkozásai után, de közben megsérült. Rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.

A szünetben kettővel vezetett a Győr. A hazaiak a sok kihagyott helyzet miatt bosszankodhattak, a zalaegerszegiek pedig a gyenge védekezésük, illetve a részeredmény miatt.

Jól kezdte a második félidőt a Zalaegerszeg, hiszen a 48. percben egy hosszú zalaegerszegi indítást könnyedén hatástalaníthattak volna a hazai védők, de elügyetlenkedték, Tököli Attila pedig habozás nélkül szépített (2-1). Az 53. percben Koltai az ötös sarkáról a kapusba lőtt. Az 59. percben Ji-Paraná a szögletet a hosszú felső sarok felé tekerte, de célt tévesztett. A 64. percben Dinar nagyjából a félpályától roboghatott a kapu felé teljesen egyedül. A végén is csak a kapussal állt szemben, de nem is próbálta átemelni felette a labdát, vagy kicselezni, egyszerűen belelőtte.

A 65. percben Trajkovics lőtt körülbelül 24 méterről, Jahics vetődött, de nem kellett beleérnie a labdába, mert kifelé tekeredett. A 67. percben eldőlt a meccs! Senki nem számított rá, hogy Babics húsz méterről, zavartalan helyzetből lövésre vállalkozik. Pedig így történt! A labda a megdöbbent kapus mellett a hálóba vágódott (3-1). Ivószünet.

A 74. percben Alekszidze labdájával Völgyi lépett ki, aki előbb elfektette Bogunovicsot, majd 13 méterről Jahics mellett a kapu jobb sarkába tekert (4-1). És még mindig nem volt vége, hiszen a 77. percben Djordjevics ívelésével Ahjupera lépett ki, majd Jahics fölött a kapuba emelt (5-1). A 84. percben Ji-Paraná 18 méteres lövése alig kerülte el a bal alsó sarkot. A 92. percben Balázs Zsolt a félpályánál hátulról tejesen fölöslegesen rácsúszott Pilibaitis lábára. A vétkes megkapta második sárga lapját, és kisvártatva a pirosat is. Egy perc múlva az ETO begyömöszölte a hatodik gólját is, de a játékvezető les miatt nem adta meg.

A Győr így továbbra is százszázalékos a bajnokságban, hiszen a hetedik meccsét is megnyerte, a Zalaegerszeg viszont még mindig nyeretlen, és egy ponttal a tabella utolsó helyén áll. A találkozó jelentős részében osztálykülönbség volt a két csapat között, ami a tabella jelenlegi állását nézve nem meglepő, de a ZTE játékoskeretének erősségét tekintve mindenképpen szégyenletes.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.