Sehol sem lesz meccsnapi jegyárusítás?

A Magyarország–Izland válogatott mérkőzés volt a főpróba!
 
 

Sehol sem lesz meccsnapi jegyárusítás?

A Magyarország–Izland válogatott mérkőzés volt a főpróba!
 
 
 

Sehol sem lesz meccsnapi jegyárusítás?

A Magyarország–Izland válogatott mérkőzés volt a főpróba!

Szinte minden internetes fórumon és a nyomtatott sajtóban is téma volt a Magyarország–Izland válogatott felkészülési mérkőzés kapcsán, hogy a meccs napján, a helyszínen nem lehetett belépőt vásárolni!

Mint kiderült, ez hamarosan tendencia lesz, és ez a találkozó volt a főpróba – olvasható a Fradimob cikkében. Az MLSZ biztonsági/bűnözői bizottságának az ötlete volt ez, amit be akarnak vezetni az első osztályú bajnoki mérkőzések esetében is! Erről a bizottság vezetője Samu István beszélt a Szurkolói Iroda tagjainak, múlt heti találkozójuk során.

A Szurkolói Iroda tagjai azonnal rossznak minősítették ezt az ötletet, szerintük ezzel újabb szurkolókat veszít a honi labdarúgás. A legfőbb biztonsági ember szerint viszont így a rendezők és a rendőrök az eladott jegyek alapján tudnak készülni, s így nem lesznek túl- vagy alulbiztosítva a mérkőzések.

A szurkolói honlap a következő például él: egy vidéken élő fradistának meg kell keresnie a legközelebbi IBUSZ-irodát, és meg kell vennie a jegyét. Az új szabályok szerint csak saját magának tud venni, hiszen rokonai, barátai személyi igazolványai nem lesznek nála. Mindezt hétköznap, munkaidőben, csak azért, hogy a szombati meccsre be tudjon menni, függetlenül attól, hogy az hol lesz!

A Ferencváros esetében a jegyek körülbelül hatvan-hetven százaléka a meccsnapokon kerül szurkolókhoz. Az MLSZ biztonsági/bűnözői bizottság még az ősszel szeretné bevezetni ezt a rendszert, amelyet a drukkerek egyszerűen őrültségnek titulálnak, és ez még a legenyhébb jelző. A szurkolók az MLSZ-től várják a segítséget, az ötlet megvalósításának megakadályozását.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.