Fehér és Kabát ismét Újpesten

Kabát Péter és Fehér Csaba visszatért Újpestre! Mindkét játékossal két évre állapodott meg a klub, a szerződések aláírására a következő napokban kerül sor.
 
 

Fehér és Kabát ismét Újpesten

Kabát Péter és Fehér Csaba visszatért Újpestre! Mindkét játékossal két évre állapodott meg a klub, a szerződések aláírására a következő napokban kerül sor.
 
 
 

Fehér és Kabát ismét Újpesten

Kabát Péter és Fehér Csaba visszatért Újpestre! Mindkét játékossal két évre állapodott meg a klub, a szerződések aláírására a következő napokban kerül sor.

Kovács Zoltán az Újpest FC sportigazgatója a hétfő délelőtti edzés után jelentette be a régi-új igazolásokat. Kabát Péter már a csapattal készül, Fehér Csaba pedig június 20-án, hétfőn reggel csatlakozik a kerethez – írja a klub hivatalos honlapja.

A 35 éves Fehér Csaba a Pécs színeiben kezdte profi karrierjét, majd 1996-ban igazolt a Megyeri útra. Három év után egy rövid időre az MTK-ba távozott, majd a belga Geel együtteséhez szerződött. 2000-ben holland másodosztály bajnoka, a NAC Breda játékosa lett, majd négy szezon után 2004-ben a holland első osztályú bajnok PSV Eindhoven labdarúgójaként szerepelt. 2005-ben kölcsönjátékosként hazatért, és egy fél idény erejéig másodszor is az Újpest csapatát erősítette. 2006-ban visszatért Hollandiába, a Willem II csapatához. 2007-ben újra a NAC Breda következett, ahol mostanáig légióskodott.

A magyar válogatottban 41-szer szerepelt, utoljára 2009-ben. A magyar élvonalban 174 mérkőzésen játszott és egy gólt szerzett. A holland első osztályú bajnokságban összesen 154-szer játszott, kilencszer volt eredményes. Egyszeres magyar és egyszeres holland bajnok.

Kabát Péter 33 éves, 1995-ben mutatkozott be a magyar élvonalban a Kispest-Honvéd színeiben. Négy szezon után a Vasashoz szerződött, s ott vált igazán elismert játékossá, gólkirály is lett. 61 meccsen 37 gólt jegyzett, amire külföldi klubok is felfigyeltek. Pályafutásában ezt követően hétévnyi légiós időszak következett. A támadó első külföldi egyesülete török Göztepe Izmir volt, ahonnan a bolgár Levszki Szófiába igazolt. Amikor visszatért Törökországba, a Denizlispor futballistája volt, eztán pedig Ausztriába költözött, ahol az FC Kärnten, az SV Pasching, végül pedig az Austria Kärnten szerződtette.

2008 nyarán tért vissza Magyarországra, és az Újpestet választotta. Első szezonjában 25 mérkőzésen 16 gólt szerzett, a második idényében 24/14 volt a mutatója. Játékával és ezekkel a statisztikákkal megszerettette magát az Újpest-szurkolókkal. 2010 nyarán, szerződése lejárta után Debrecenbe igazolt, ahol összesen 16 NB I-es meccsen lépett pályára, öt alkalommal talált a hálóba. A csatár összesen 311 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 104 gólt szerzett. Az NB I-ben 174 mérkőzésen 80 gólt jegyez. A magyar válogatottban 16 alkalommal lépett pályára.

– Először is szeretném megköszönni a debreceni tulajdonos gesztusát, aki látta, hogy nem érzem jól magam a DVSC-nél, és belement abba, hogy közös megegyezéssel felbontsuk a szerződésemet – nyilatkozta az ujpestfc.hu-nak Kabát. – Korrekt lépés volt Szima Gábor részéről, aki sokat segített nekem ezzel a megállapodással. Nem szeretnék a múlttal foglalkozni, ami történt, megtörtént. Rossz döntést hoztunk annak idején, és meglehet, ma már minden másképp alakulna. Kovács Zoltánnal lezártuk a múltat, és nekem nem maradt más feladatom, csak az, hogy a jövőre koncentráljak. Azon vagyok, hogy minél jobban sikerüljön a felkészülés.

Kabát Péter kellemes emlékeket őriz korábbi újpesti időszakáról, és szeretne újra olyan eredményes lenni, mint abban a két szezonban, amikor a fővárosi liláknál futballozott.

– Örülök, hogy visszatérhettem, mert Újpesten mindig jól éreztem magam – folytatta a 33 éves Kabát. – Igazából nem kellett sokat gondolkodnom a jövőmön, mert a debreceni szerződésbontás után hamar megegyeztünk, és a szerződést ezen a héten alá is írhatjuk. Nemcsak a csapat eredményeit ismerem, hanem a játékát is. Azt már látom, hogy erős csapatba térhetek vissza. A társaság nagyon fiatal, és tavasszal nagyon jól teljesített, különösen az utolsó mérkőzéseken. A támadójáték nagyon erős, technikás és gyors játékosok vannak ezen a poszton. Bízom benne, hogy úgy folytatódik az eredményes játék, ahogyan az előző szezonban abbamaradt.

Az Újpest FC kedden két edzéssel megkezdte a felkészülést a következő idényre. Mészöly Géza vezetőedző elmondta, szerinte a futballisták jó állapotban tértek vissza a szabadságról, és úgy érzi, hogy a csapat megfelelő állapotba kerülhet a július közepén rajtoló bajnokságra, majd hozzátette: örül Kabát Péter és Fehér Csaba leigazolásának.

– Kabát abban a fél szezonban, amikor együtt dolgoztunk, nagyon jó benyomást tett rám – mesélte Mészöly. – Szeret futballozni, igazi versenyzőtípus, aki a hátán viszi a csapatot, ha kell. Látszik rajta, hogy jó állapotban kezdte a munkát, és még sok van benne. Nagyban hozzájárulhat a csapat eredményességéhez. Nagyon nagy szükség lesz azokra a tapasztalatokra, amelyeket az elmúlt több mint tíz év alatt Fehér Csaba Belgiumban és Hollandiában gyűjtött. Ő a rutint képviseli majd a keretben, és azt várom tőle, hogy a jobb kezem legyen a csapatban. Jobbhátvédként, belső védőként és középső középpályásként is számíthatok rá. Amíg Vermes Krisztián, Kiss Zoltán és Rubus Tamás fel nem épül, többször kaphat lehetőséget védőként.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.