„Többet kaptam, mint vártam!”

Az új edző várakozásait is felülmúlta az idénynyitón az Orosháza FC.
 
 

„Többet kaptam, mint vártam!”

Az új edző várakozásait is felülmúlta az idénynyitón az Orosháza FC.
 
 
 

„Többet kaptam, mint vártam!”

Az új edző várakozásait is felülmúlta az idénynyitón az Orosháza FC.

Az előző szezon végén a Honvéd-MFA elleni osztályozón összesítésben alulmaradt, tehát kiesett az NB II-ből az Orosháza FC, amelyet a szövetség illetékesei később mégis felkértek a másodosztályú részvételre. A jelek szerint a klub vezetői idén biztosra akarnak menni a bennmaradást illetőn, hiszen edzőnek Major Lászlót szerződtették.

A 42 éves battonyai születésű szakember Szegeden él. Játékosként 125 NB I-es mérkőzésen szerepelt a Békéscsaba, Honvéd, a Tiszakécske és a Szeged színeiben. Levezetésként négy évet egy Linz melletti osztrák kiscsapatban futballozott. Közben elvégezte a kétéves középfokú edzői iskolát a TF-en, majd A-licences képesítést szerzett. Edzőként a Sándorfalva megyei első osztályú együttesét irányította, majd az elmúlt szezonban a KITE-Szeged NB III-as csapatával a második helyet szerezte meg az Alföld-csoportban, a csongrádi megyeszékhelyen a másodosztályba való feljutást követően mégsem tartottak igényt rá.

Új csapata, a Orosháza FC a Keleti-csoport első fordulójában, hazai pályán 3-0-ra nyert az újonc Egri FC ellen. Major László a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, együttese még az ő várakozásait is felülmúlta.

– Jó dolog egy újonc ellen kezdeni a szezont, mert az vélhetően nem egy erős csapat, vagy rossz, mert ismeretlen az ellenfél?

– Az Eger szerintem jobban fog szerepelni annál, ahogyan most játszott – vélekedett a Rangadónak nyilatkozó Major László. – Teljesen ismeretlen volt az ellenfél számomra, személyesen csak néhány embert ismertem. Azt hiszem, még a saját edzőjük sem tudta, mire képesek igazán.

– Ön tudta-e, hogy mire képesek a játékosai, és ahhoz képest mit kapott?

– Többet kaptam, mint amit vártam, megmondom őszintén! Elégedett vagyok a csapattal, én csak egy kiskülönbségű győzelemben bíztam, de ez nagyon komoly eredmény.

– Az Orosháza kiesett a másodosztályból, végül mégis bennmaradhatott. Mi lehet a reális célkitűzés?

– Kiesett, ráadásul három meghatározó játékos távozott, két belsővédő és egy középpályás, így egyértelmű célunk a bennmaradás. Problémák vannak egy-két helyen, de én csak a saját csapatommal foglalkozom. Hoztam két játékost Szegedről, egyet Makóról, s szeretném, ha mindenki ellen eséllyel léphetnénk pályára.

– A szegedi kényszerű távozás még foglalkoztatja?

– Természetesen figyelemmel kísérem a szereplésüket, és nagyon szurkolok a csapatnak, hiszen szegedi vagyok. Ilyen az élet, az egyik ajtó becsukódik az ember előtt, a másik viszont kinyílik. Nekem most az a legfontosabb feladatom, hogy az Orosházával a lehető legjobb eredményt érjem el!

NB II, Keleti-csoport, 1. forduló

Orosháza FC – Egri FC 3-0 (0-0)
Mátrai Sándor Stadion, 500 néző. Játékvezető: Lovas
Orosháza: Bordás – Szabó A., Futaki, Szabó N., Szűcs – Végh (Buza 67.), Petneházi (Juhász 79.), Kerepeczki, Ács – Szabó T., Randelovics (Tóth 83.). Vezetőedző: Major László
Eger: Sztankó – Balog, Benke, Bíró, Sallai – Fürjes, Katona (Debreceni 78.), Romhányi, Bojtor (Kálmán 72.), Farkas – Horváth. Vezetőedző: Simon Antal

Gólszerzők: Kerepeczki (58.), Futaki (75.), Buza (82.)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.