Várszegi Gábor megvált az MTK-tól

A korábbi jóslatok és találgatások most valósággá váltak: elmúlt a nagy szerelem!
 
 

Várszegi Gábor megvált az MTK-tól

A korábbi jóslatok és találgatások most valósággá váltak: elmúlt a nagy szerelem!
 
 
 

Várszegi Gábor megvált az MTK-tól

A korábbi jóslatok és találgatások most valósággá váltak: elmúlt a nagy szerelem!

Megvált az MTK labdarúgócsapatát működtető zrt. tulajdonjogától Várszegi Gábor: negyven százalékban az anyaegyesület, azaz az MTK SE, harminc százalékban az MTK Hungária FC, húsz százalékban Domonyai László, az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, tíz százalékban pedig Tamási Zsolt, a Sándor Károly Akadémia igazgatója lett a tulajdonos.

Amint az a keddi, agárdi sajtótájékoztatón elhangzott, a jövőben igazgatótanács felel a futballklub ügyeiért, ennek vezetője Deutsch Tamás, az MTK SE elnöke lesz.

Domonyai László elmondta, hogy az ügylet pénzügyi részleteit nem hozzák nyilvánosságra, ugyanakkor a Népszabadság kedden arról számolt be, hogy Várszegi egyelőre egy jelképes összegért adta át a tulajdonjogot, hogy aztán az egyesület hosszú távú, évtizedes távlatú szerződés alapján fizessen érte. Ezzel kapcsolatban Domonyai az MTI érdeklődésére csak annyit árult el, hogy amikor a Várszegi-féle Fotex-csoport 2008-ban Luxemburgba tette át székhelyét, az üzletember azt mondta, az arra általa alkalmasnak ítélt személyeknek egy forintért adná át a zrt. irányítását.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke és az új tulajdonosi kör vezetője legfőbb feladatként a jelenleg másodosztályú futballcsapat élvonalba juttatását jelölte meg.

– Világos elképzeléseink vannak a jövőről – mondta a kormánypárti politikus. – Az egyedüli elfogadható teljesítmény, ha az együttes visszajut az élvonalba. Jelen pillanatban az anyagi feltételek is adottak a sikeres szerepléshez, öt-tíz évre van már egy kidolgozott struktúra. Ez a változás a megerősödést jelentheti a labdarúgásnak, az egyik legsikeresebb magyar csapat az anyaegyesületéhez tér haza.

Deustch Tamás köszönetet mondott Várszegi Gábornak – aki egyébként nem volt ott a Sándor Károly Akadémián tartott sajtótájékoztatón - azért a munkáért, amelyet az elmúlt 16 évben végzett.

– Azt gondolom, egész Európában nem sok olyan csapat van, amelyiknek a tulajdonosa ne fogadná el azokat az eredményeket, amelyeket az MTK elért ebben az időszakban – vélekedett a politikus.

Várszegi Gábor 16 évig volt az MTK labdarúgóklubjának tulajdonosa, ez idő alatt négy bajnoki címet, három Magyar Kupa-győzelmet és két Szuperkupa-diadalt ünnepelhetett a csapat. Amint arra Domonyai László emlékeztetett: Várszegi a többi között először honosította meg Magyarországon a profi klubok modelljét, az ő vezetése alatt elsőként érkezett világhírű edző Magyarországra Henk ten Cate személyében. 2001-ben létrehozták a Sándor Károly Akadémiát, amelyből azóta ötven profi futballista került ki, és húszan szerződhettek külföldre.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.