Szerdai tutitár

Kalandozás az angol Ligakupában

Egy hazai esély mellett a gólokra is koncentráltunk a msodik fordulóban...
 
 

Szerdai tutitár

Kalandozás az angol Ligakupában

Egy hazai esély mellett a gólokra is koncentráltunk a msodik fordulóban...
 
 
 

Szerdai tutitár

Kalandozás az angol Ligakupában

Egy hazai esély mellett a gólokra is koncentráltunk a msodik fordulóban...

Everton-Sheffield United 1!

Igen, látjuk már lelki szemeink előtt, amint néhány blogtársunk szkeptikusan ringatja a fejét, hogy vajon miért ragaszkodunk betegesen az Everton sikeréhez... De vannak érveink, és megint régi kedvencünkhöz, a futballista-lélektanhoz fordultunk igazunk alátámasztásáért!

[p]A liverpooli együttes beragadt a rajtnál. Az első fordulóban elmaradt a meccse a Tottenham ellen, majd szombaton a QPR-t látta vendégül a Goodison Parkban. A kékek szinte a legjobb összeállításukban léptek pályára, hiába állt be Arteta, Fellaini és Saha is, mégsem bírtak az újonccal; a vége 0-1 lett...

Van tehát gond David Moyes együttesénél, éppen ezért most már csak egy győzelem jelenthet gyógyírt számukra. És azért gondoljunk csak bele, hogyan lehetne legkönnyebben kiengesztelni a csalódott szurkolókat, ha nem egy Ligakupa-győzelemmel? Nos, a fiúk szerintünk összekapják magukat![/p]

Minden ideálisnak tűnhet, azonban lesz egy ellenfél is a pályán, áadásul a gárda nincs rossz passzban: a League I-ban 3. helyen tanyázó Sheffield United ugyanis biztosan megnehezíti majd a kékek dolgát. A piros-fehérek négy bajnokin vannak túl, ebből hármat megnyertek, egyet adtak döntetlenre. Ami tuti: a feljutás sokkal fontosabb a gárda számára, mint a Ligakupa-szereplés... Igaz, épp a legutóbbi játéknapon ikszeltek a fiúk a Tranmere otthonában. Az első Ligakupa-körben a Hartepool ellenében csak büntetőkkel lépett tovább a csíkos alakulat.

És akkor a közös múlt... Ebben a felállásban nem sok babér termett az Unitednek. Sőt, egészen pontosan semennyi... 1993-ban és 2007-ben is egyaránt kétgólos vereséget szenvedett a Sheffield a Goodison Parkban. Azt gondoljuk, hogy az Everton lesz a motiváltabb csapat szerda este, így egészen biztosan megnyeri a házigazda ezt a találkoót. Tippünk ennek megfelelően: 1!

Peterborough-Middlesborough Mindkét csapat szerez gólt: IGEN!

Elszabadul a pokol a London Roadon! Nem védekeznek majd a csapatok, nem céloznak, csak lőnek! Ennek megfelelően mindkét háló megzördül majd, sőt, akár 3 találat is eshet a Peterborough-Middlesborough Ligakupa meccsen.

A 2. fordulóra készülnek a csapatok. A Peterborough amúgy az egyik kedvenc együttesünk, már ha gólos történetbe akarunk keveredni. Szinte mindig hozzák a +2,5-ös opciót. Ezt tették az első körben is, amikor a Stevenage ellen 2-2-es állás után 4-3-mal mentek továb a hosszabbításban.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.