A végén kapitulált a Pécs

A Videoton FC hazai pályán 4-1-re nyert a Pécsi MFC ellen az OTP Bank Liga hatodik fordulójában.
 
 

A végén kapitulált a Pécs

A Videoton FC hazai pályán 4-1-re nyert a Pécsi MFC ellen az OTP Bank Liga hatodik fordulójában.
 
 
 

A végén kapitulált a Pécs

A Videoton FC hazai pályán 4-1-re nyert a Pécsi MFC ellen az OTP Bank Liga hatodik fordulójában.

Jelentős helyzet nélkül telt el az első negyedóra, majd a 16. percben Sándor György lőtt 17 métertől, de bevetődött elé Todorovics, és kézzel hárított, a játékvezető tizenegyest ítélt. André Alves higgadtan a jobb sarokba lőtte a büntetőt. Dibusz Dénes érezte a sarkot, de ezt a labdát nem érhette el (1-0). A 23. percben egyenlített a Pécs! Pintér Attila 19 méteres szabadrúgása a felugró Brachi mellkasáról a bal sarokba pattant. Tujvel éppen a másik sarok felé indult, ahová eredetileg szánták a labdát (1-1)!

Csupán két percig volt egál, ugyanis Alves ugratta Oliveirát, aki ellépett Törtei mellett, majd szépen tekert középre, ahol Elek Ákos megelőzte Lantost, és a kapu bal oldalába fejelt (2-1). A 27. percben Oliveira hagyta megint faképnél a jobb szélen Törteit, és kis híján a bal alsóba tekert beadás helyett, de Dibusz mentett. A 38. percben Bajzát gurított vissza Simonfalvinak, aki húsz méterről alig durrantott fölé. A szünetben 2-1-re vezetett a Videoton.

A második játékrész első említésre érdemes momentumaként az ötvenedik percben Brachi tekert centikkel fölé egy húszméteres szabadrúgást középről. A hatvanadik percben Mitrovics lövése vágódott le egy védőről éppen Alves elé, aki hét méterről kapu mellé gurított. Négy perccel később Dibusz lopta le Vaskó lábáról a labdát az ötösön egy szabadrúgás után.

A 69. percben eldőlt a meccs, Mitrovics ugratta ki a jobb szélen Brandaót, aki átvette a labdát, és mielőtt a késlekedő Todorovics odaért volna, hat méterről a rövid sarokba bombázott (3-1). A 75. percben Mitrovics gurított le egy szabadrúgást Brachinak, aki 28 méterről úgy lőtt nem sokkal a bal sarok mellé, hogy a labdába egy pécsi is beleért. A 81. percben Gosztonyi beadását Polonkai öt méterről, estében lőtte kapura, a labda végül a kapufát is érintve hagyta el a játékteret.

A 84. percben Sándor György kapott jó labdát, egyedül mehetett a pécsi kapu felé, azonban Dibusz Dénes remek ütemben futott ki a kapujából és a tizenhatoson kívül, lábbal becsúszva szerelt. A 88. percben Nemanja Nikolics 17 méterről alig lőtt kapu mellé. Stílszerűen a legvégén jött a slusszpoén, a 89. percben Gosztonyi futtatta Nemanja Nikolicsot, aki a baloldalra cselezve elvitte a kapus mellett a labdát, és közelről a kapuba belsőzött (4-1).

A Pécs nem hazudtolta meg legújabbkori önmagát, sokáig a bajnok otthonában is kiválóan futballozott, remekül helytállt. A Videoton hozta a hazai pályán megszokott jó teljesítményét, és kötelező győzelmet aratott.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.