Svéd gólvadászat

Mindkét oldalon nagyok az elvárások, izgalmas 90 perc elé nézünk
 
 

Svéd gólvadászat

Mindkét oldalon nagyok az elvárások, izgalmas 90 perc elé nézünk
 
 
 

Svéd gólvadászat

Mindkét oldalon nagyok az elvárások, izgalmas 90 perc elé nézünk

Kalmar - Norrköping, over 2.5 gól @ 1.79

Labdarúgás: Svéd 1. osztály - Allsvenskan 2011
Dátum: 2011-08-19 19:00 CET

A svéd élvonalban ma egyetlen találkozó kerül megrendezésre, melyen a Kalmar együttese fogadja a Norrköping gárdáját. Ha Svédország, akkor gólok, ehhez mereven ragaszkodom. Ha Norrköping, akkor pedig pláne gólok, lássuk is pontosan miért.

De kezdjük inkább a Kalmar-al! A hazaiak kissé szerényen állnak a bajnokságban 21 meccset követően, hiszen csupán a 8. helyen találkozhatunk velük. A bajnoki címért folytatott harcban szinte egészen biztosan nincs beleszólása a csapatnak, hiszen az ugyanannyi meccset lejátszott éllovas Helsingborg már 18 ponttal van előttük. A dobogóra sem sok esélye van a gárdának, de ez majd még a jövő zenéje. Ami nekünk most fontosabb: a gólok statisztikája. A 21 meccsük alatt 48 találat esett. Jó hír, hogy ezek többsége (szám szerint 27) otthon. Odahaza amúgy nem rossz a csapat, idegenben viszont csapnivaló a formája. A hazai meccseik közül (10) 6 alkalommal hoztak össze legalább 3 találatot, legutóbb pl. a Mjällby ellen, bár az feltehetően fájt a csapatnak, hiszen 0:3-ra kikaptak... A Syrianska, a Häcken, az AIK és a Gefle ellen nem jött össze a 3 találat, de ezen nem lepődünk meg, hiszen a felsorolt csapatok nem is a gólokról híresen.

Annál inkább a Norrköping! A vendégek 21 meccset követően a 14. helyen állnak, nem túl jó, de a kiesés ellen feltehetően elegendő lesz majd, bár nem dőlhet hátra a csapat. 59 gól esett a 21 meccsükön, ebből 26 idegenben. Otthonuktól távol megrendezett meccseiken rendre összejön az over tipp, legutóbb pl. 4:5 arányban kaptak ki a nem túl gólerős Halmstad ellen. Nincs a helyzet magaslatán a gárda védelme, viszont 1-1 gólt rendre találnak azért a meccseken.

Idén már találkozott a két gárda, akkor a Norrköping otthonában 2:1-re győzött a vendég Kalmar együttese. Az elmúlt 10 közös meccsük közül 6 alkalommal győzött a Kalmar, 2 döntetlen és 2 Norrköping siker született. Ezalatt összesen 38 találat hullott. Pontosabban 40, de a +2-t ne számítsuk ide, mert az egy svéd kupa hosszabbításában esett. Nos, a két csapat ismeri egymást, úgy vélem ez lehet az alapja a mai tippemnek. A Kalmar nem foghatja vissza magát, a Norrköping is menekül a kieső zónából, így támadnia kell. Fordulatos, izgalmas 90 percet várok és kb. 3:1, 3:2 eredményt!

Tippem: over 2,5 gól

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.