Világsztárokkal érkeznek a szovjetek

Aranylabdás, olimpiai bajnok, és számos KEK-győztes érkezik Telkibe.
 
 

Világsztárokkal érkeznek a szovjetek

Aranylabdás, olimpiai bajnok, és számos KEK-győztes érkezik Telkibe.
 
 
 

Világsztárokkal érkeznek a szovjetek

Aranylabdás, olimpiai bajnok, és számos KEK-győztes érkezik Telkibe.

A Belanov, Daszajev és Zavarov fémjelezte 1986-os szenior szovjet válogatott 25 évvel a mexikói világbajnokság után újra megmérkőzik az akkori magyar csapattal – írja az MLSZ honlapja.

A SportStudio által szervezett augusztus 27-i FociFesztivál főmérkőzése lesz az 1986-os világbajnokságon járt magyar válogatott mérkőzése az akkori szovjet csapattal. A Telkiben rendezendő mérkőzés igazi presztízscsata lesz, amire mind a magyar, mind a szovjet együttes komolyan készül.

A szovjet keretben számos egykori világklasszis található. Legtöbben az 1986-os KEK-győztes Dinamo Kijev egykori játékosai. Pályára lép az aranylabdás Igor Belanov, aki 1986-ban nyerte el a legjobb európai játékosnak járó díjat. Szintén a kijevi együttes legendás középpályájának egyik legjobbja volt Alekszandr Zavarov, aki a nyolcvanas évek végén a Juventusban is szerepelt. Az akkori kijevi csapatból jön még Andrij Bal és Besszonov, utóbbi személyében egy olimpiai bajnokot tisztelhetünk.

Nem kell bemutatni a magyar szurkolóknak Rácz Lászlót, aki a legjobb kárpátaljai magyar labdarúgóként játszott a Dinamo Kijevben és a szovjet válogatottban. Ő a Ferencvárossal magyar bajnoki címet is szerzett. A kaput is egy legenda, Rinat Daszajev védi, aki 91 meccsen őrizte a szovjet válogatott hálóját, és akit 1988-ban a világ legjobb kapusának választottak. A kizárólag neves szovjet játékosokból álló keret tagja még az 1986-os válogatott két futballistája, Morozov és Bubnov is, akik szintén biztosan pályára lépnek Telkiben.

A FociFesztiválra a jegyek egységes 500 forintos áron a Ticket Express (TEX) jegyirodáiban válthatóak.

A rendezvényről további információ és sajtóregisztráció a focifesztival.hu weboldalon.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.